Dagens ungdomar...

2010-08-31 @ 20:31:09

Imorse gick jag upp klockan 8. Kanske inte låter så märkvärdigt för er. Men ha i åtanke att jag jobbat ganska exakt 27 timmar i mitt liv innan idag och är en ny-examinerad student som har tränat och legat på soffan sedan studenten i juni. Men det slutar inte där, under mitt sista år i gymnasiet så hade jag ungefär tre träningar och en lektion i veckan. Som sagt, tränat och legat på soffan. Men idag då så tog jag och våran nya danska högerkant Kasper Ottesen tag i våra liv och började knega. Vi båda jobbar med att leta efter företag som vill sponsra Hammarby Handboll under den säsong som komma skall. Ska bli kul.

Dagens träning var sig inte lik alla andra träningar. Den började med stafett ala Staffan och delades in i två lag, unga mot äldre. Som i alla tävlingar som unga förlorar så involverar det lite regelöverträdelser från det äldre gänget. Kalla det fusk, kalla det rutin men dagens stafett vanns alltså av det äldre gardet.
Resten av träningen såg bra ut tills orken tröt de sista tio minuterna och passningarna satt antingen vid fötterna eller uppe på tredje läktarraden.

Med tanke på äldre...
I 99% av tävlingsmomenten under de olika uppvärmningarna som Staffan O och Mats E hittar på så delas vi in i äldre mot unga. I det unga gänget så är vi ju faktiskt unga på riktigt, räknar man dagens deltagare så låg snittåldern på 18,6 år. Ungt. Äldre däremot med "lastgamla" spelare som Martin Dolk, Jonatan Wenell och Emil Eriksson alla 20 år fyllda är inte så gamla som dom kanske själva tror. Om det inte vore för en viss Micke "Franska Rivieran" Åström. Detta inspirerade till dagens Lika Som Bär...



Nwankwo Kanu? Micke Åström?

Nu vet jag vad ni tänker, något i stil med "Men dessa två är ju inte det minsta lika!" och du har delvis rätt och delvis fel. Börjar med det positiva.. Nej, du har rätt, Kanu och Micke är inte det minsta lika till utseendet. Dock så är dem så lika på så många andra sätt. Båda två har bland annat fantastisk teknik och ett fint tillslag med båda fötterna. Båda två har också vissa frågetecken kring sin riktiga ålder.

“King Kanu Kanu
He’s older than me and you
His real age is 62
King Kanu Kanu.”

Denna ramsa brukade fansen i Portsmouth FC sjunga om Nwankwo Kanu när han spelade i klubben och att en svensk version om Micke inte hörs i Eriksdalshallen är för mig ett mysterium.
Se detta som en uppmaning till alla er som brukar besöka våra matcher...

Som avslutning, eftersom det nu för tiden är mitt jobb, så ber jag er med företag som är intresserade att sponsra oss i Hammarby Handboll att maila [email protected] för vidare information.

// Josef Pujol

Hammarby Kuriren och Bajen Allehanda

2010-08-30 @ 20:18:44

Mitt första bidrag till denna blogg kommer att handla om varför jag tillsammans med Robin tog initiativet till att starta en blogg som gör det möjligt för er läsare att följa Hammarby Handboll på ett närmare sätt. Anledningen är att i och med att vi bor i Stockholm där tidningarna som dominerar heter SvD, DN, Aftonbladet och Expressen m.m. som är rikstäckande tidningar utan någon större fokus på det lokala som faktiskt händer i Stockholm. Dessutom är det ju Ishockey och Fotboll som får de mesta av rubrikerna i de olika sportbilagorna. Detta är ett storstads-fenomen eftersom i till exempel Eskilstuna så finns det två tidningar som följer Guif på ett väldigt nära sätt, det är Folket och Eskilstuna Kuriren (Därav den vitsiga rubriken). Detta får en närmare relation mellan fans/handbollsintresserade och spelarna i Guif, dom blir helt enkelt folkligare!

Vi vill helt enkelt få en närmare relation med de personer som följer Hammarby Handboll och oss spelare.

Dock vill jag att ni ska veta att inläggen i denna blogg är högst personliga och det som Robin skriver står för honom och det som jag skriver kommer jag att stå för.
Hoppas att ni ska kunna få er lite trevlig läsning och att ni lämnar många kommentarer, självklart kommer rasistiska och andra allmänt korkade kommentarer inte publiceras!


Något helt annat...
Som kanske många vet så har vi även i år fått genomföra ett träningsläget uppe i Idre och då många av spelarna som deltog uppe i Idre (Nisse Pettersson var borta på U-EM med 90-Landslaget och Emil Eriksson hade ont i nacken) gjorde sitt första läger så gjorde Robin, som bloggade under lägret, en liten spelpresentation med en vacker bild och lite kuriosa om spelaren i fråga. Som ni kan se på bilden ovan så deltog Nisses tvillingbror Gunnar Pettersson på sitt första Idreläger och även om han jobbar hårt med att bli en elak jävel så är det inte det jag tänkte prata om nu. Utan det som står ovanför...

"Kuriosa: Den enda som kan ge Pilen en match i antal burna skydd"

Lite skämtsamt lade Robin upp detta på bloggen, dock så fanns det en person som inte tog detta som ett skämt. Kapten Johan Pilfalk blev väldigt upprörd och kände sig så tvungen att hävda sig och stå ensam på toppen när det gäller "Kungen av skydd". Så Pilen gjorde som alla hade gjort, knöt näven i byxfickan och specialbeställde ett knäskydd från USA.


// Josef Pujol

Eftersom måndagar är tråkiga

2010-08-30 @ 19:41:15

"Eftersom måndagar är veckans tråkigaste dag ska jag bidra till att göra den ännu tråkigare..." Trängen hade kanske kunnat börja mer inspirerande men det var ett bra pass som genomfördes och många kändes tända efter helgens vila /Robin

Jag gillar sponsorer

2010-08-29 @ 22:36:14

Mitt i den tunga försäsongen finns det en dag som vi ser fram emot lite extra (förutom seriestart då!). Vattenskoterdagen hos Haglind Byggare & Mälarskoter Event. Frederic och Mickaela har med sitt engagemang under många år betytt mycket för Hammarby som klubb men även för oss spelare och lagkänslan.

De senaste åren har vi nämligen haft en stående inbjudan att till sensommaren komma och leka av oss i mälarens vatten på deras vattenskotrar. Tobbe Karlsson, Grundsten och Apelgren är några som tidigare ha plaskat runt i vattnet efter att ha övervärderat sin körskicklighet.

 

 

Dagens startuppställning var följande:

 

Unga laget: Martin Arvidsson, Josef Pujol, Anders Wiik-Rydberg och Nils Pettersson
Gamla laget (ja jag vet): Hampus Elgan, Carl Vedin och jag själv

 

Grenarna var olika varianter av slalomåkning och självklart bjöd dagen på ett gäng underhållande incidenter. En uppgift var att ta sig igenom slalombanan med en halsduk (med bajen märket på naturligtvis) för ögonen och polaren bakom som guide. Det var mycket hojtande om höger, vänster, mer gas och mindre gas innan det slutligen var dags att göra en 180 graders sväng och ta sig tillbaka samma väg. Någonstans där i vändningen brast kommunikationen mellan Pujol och hans co-driver Nisse. Istället för att vända runt ger Josef full gas vilket chockar Nisse till den grad att han får en skrattattack som hindrar honom att en få ur sig ett ”STOP!!!”. På en skoter som gör över 80 km i timmen går det ganska fort att tillrygga lägga en sisådär 100-200 meter. Det är tur att mälaren är en stor pöl annars hade det kunnat gå illa.

 

En annan gren var att plocka upp bollar ur vattnet på kortast tid. Kalle gick in för uppgiften helhjärtat där han med båda händerna försöker fiska upp bollar. Oturligt nog för Kalle var hans chaufför minsta lika intresserad av att vinna och ger full gas. Jag vet inte hur många av er som kört vattenskoter men jag kan lova er att det är skillnad mot att puttra runt med morfars eka. Full gas är ungefär som att åka kanonen på Liseberg. Det hela resulterar i att sätet som Kalle sitter på försvinner och likt de tecknade figurerna i ”Tom och Jerry” blir han hängandes i luften någon sekund innan han druttar i. Efter avslutad tävling (naturligtvis seger för gamla) bjöds vi på en grillbuffé innan vi begav oss hemåt.

 

Den här typen av avslappnad relation till sponsorer är en del av Hammarbykulturen. Kickoffen, sponsorträffarna efter matcherna och julfesten är alla tillställningar som jag och mina lagkamrater genuint uppskattar. Vi är inte superstars i den bemärkelsen som fotbolls och hockeyspelarna är, det är snarare Bengan Boys öppna inställning till media som har format oss. Vi vet hur mycket ni betyder för oss!

 

Att bidra behöver inte alltid handla om pengar.

  • Vi spelare har länge prata om att vi gärna skulle ha en samlingsplats där vi kan hänga innan matcher och träningar, kanske är det din restaurang eller café?
  • Eriksdalshallen har stora fina skärmar som borde användas mera, är du duktig på media?
  • Våra publikvärdar är viktiga för arrangemanget och ju fler desto trevligare för fansen!
  • Vill du vara en del av Hammarbygänget?
Skicka ett mail till mig, [email protected] så ser jag till att du kommer i kontakt med rätt person.

 

 

//Robin Hallberg

Nu kör vi!

2010-08-29 @ 22:28:23

Handboll är showbiz, att vinna matcher är viktigast men det räcker inte! Det ska också vara underhållande att sitta på läktaren eller framför tvn.

 

Själv tycker jag ju starkare min koppling till laget jag ser på är desto mer underhållande är matcherna. När det finns spelare jag "känner" för blir det så mycket mer underhållande.

 

Så här kommer mitt och Josef Pujols bidrag till att än mer höja underhållningsvärdet på våra matcher!

 

Det kommer bli mycket handboll, naturligtvis. Men även en del vardag

 

/Robin